• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Necrofilie?

Necrofilie is een zelden voorkomende, eigenaardige en criminele seksneiging. Een necrofiel begeert geen levende mensen, maar uitsluitend overleden mensen. 

Necrofilie heeft daarom ook helemaal niets te maken met gerontofilie, dat is liefde voor bejaarden. Het gaat een lijkenfetisjist vaak enkel om de liefde voor lijken en zelfs om de gemeenschap met hen. Waarom uitgerekend lijken een grote aantrekkingskracht hebben op deze fetisjisten is niet geheel duidelijk, ook al omdat necrofielen in hoge mate gestoorde mensen zijn, en ze over het algemeen een onopvallend leven leiden.

Als necrofielen betrapt worden, komen ze in de gevangenis of in een of andere inrichting, omdat deze activiteiten strafbaar zijn. Necrofilie komt echter maar zelden voor. In 1998 werd in Duitsland een man veroordeeld en in totaal zijn er ongeveer 100 gevallen van necrofilie bekend in Duitsland.

Als een sadistische ondersoort van necrofilie wordt soms wel de zogenaamde snuff-seks genoemd. Bij deze vorm komen mannen klaar als ze vrouwen verkrachten en ze daarna doden, of er tenminste over fantaseren. Geritualiseerde vormen van necrofilie komt soms voor bij de aanhangers van satansculten. In het kader van de meer onschuldige "jongerenculturen" wordt seks soms op kerkhoven, maar dan met levenden, beoefend. Worden er echter lijken opgegraven dan moet er deskundige psychologische hulp aan te pas komen.