• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is feromoon (pheromone)?

Feromonen

Het woord 'feromoon' stamt uit het Grieks en betekent 'drager van opwinding.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn hoog werkzame natuurlijke chemische bestanddelen die door zowel mensen als dieren worden afgescheiden om soortgenoten van de andere sekse aan te trekken. De natuurlijke functie van feromonen is dus om zowel bij mensen als dieren de seksuele aantrekkingskracht te bevorderen. Ze werken specifiek in op het onderbewustzijn van de mens en werken (seksueel) aantrekkend en stimulerend.

Bij mensen worden de feromonen geproduceerd en uitgescheiden door de zweetklieren. Iedere keer als we zweten scheiden we ook een beetje van de feromonen uit die ons aantrekkelijker maken in de ogen van anderen. Het probleem is echter dat we vrijwel dagelijks een douche nemen juist omdat we niet naar zweet willen ruiken. Met het zweet spoelen we dus ook net die stoffen weg die ons onbewust meer aantrekkelijk en sexy maken!

Hoe werken feromonen?

Het afscheiden van feromonen is een natuurlijke manier om twee individuen zich tot elkaar aangetrokken te laten voelen.

Wanneer iemand feromonen uitscheidt komen deze binnen in het Vomeronasaal Orgaan achterin de neus, waarna ze worden doorgestuurd naar het Hypothalamus-gedeelte van de hersenen. Dit is het gedeelte waar al onze seksuele verlangens worden bewaakt. Grote kans dus, dat wanneer je feromonen uitscheidt je direct als aantrekkelijker wordt ervaren.

Kun je feromonen ruiken?

Feromonen hebben bijna geen geur. Wel kan het mannelijke feromoon androstenol in grote hoeveelheid naar musk ruiken. Vandaar dat veel vrouwen onbewust een voorkeur hebben voor musk-achtige geuren.

Dierlijke feromonen werden veel gebruikt in parfum. Denk aan muskus, dat werd gewonnen uit de afscheidingsklieren van het mannelijk muskushert. Of ambergris, dat afkomstig is uit de darmen van de potvis. Gelukkig worden tegenwoordig bijna alle dierlijke feromonen synthetisch geproduceerd, omdat de winning van natuurlijke stoffen erg dieronvriendelijk is.

Conclusie

Feromonen zullen er niet voor zorgen dat anderen zich van alle kanten op je zullen werpen, maar een merkbaar verschil in hun gedrag in sociale situaties zal je kunnen waarnemen. Men zal meer open staan voor toenadering en over het algemeen vriendelijker zijn en meer geneigd zich open te stellen.

Merken
Speciale eigenschappen
Aantal in verpakking

Filteren

  • Prijs
    tot
  • Merken
  • Speciale eigenschappen
  • Aantal in verpakking