• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is Defloratie of ontmaagden?

Ontmaagding; "De eerste keer" is een mijlpaal in ieders leven. Dat dit heel spannend is, maar zelden goeie seks oplevert, daarover kunnen heel wat mensen meepraten. 

Defloreren is Latijn en betekent: "van de bloesem beroven". Maar waarom maakt men over dit onderwerp toch zo'n heisa? De belangrijkste reden is wel dat het voor iemand die nog nooit seks heeft gehad, volledig absurd lijkt om naakt op de rug te liggen, de benen te spreiden om het zo een ander mens mogelijk te maken zijn meest ongewone lichaamsdeel bij haar naar binnen te schuiven. Bovendien kan hierbij een 'verwonding' ontstaan want als het maagdenvlies (hymen) niet al eerder inscheurde dan kan mogelijk een lichte bloeding ontstaan. Dit kan met wat pijn gepaard gaan. Kortom: alles bij elkaar genomen geen stressvrij moment. Maar toch wil bijna iedereen het beleven.

De ontmaagding is al sinds jaar en dag een bijzondere gebeurtenis en maakt zelfs deel uit van rituelen. Op Sicilië was het in de vorige eeuw bijvoorbeeld nog gebruikelijk om na een "succesvolle huwelijksplechtigheid" het laken met de eervolle bloedvlek de volgende ochtend uit het raam te hangen.

In westerse culturen trouwt vrijwel geen enkele vrouw met een intact maagdenvlies. In de regel wordt op zijn laatst de verlovingstijd gebruikt om elkaar te "testen". Mannen die hun verloofde ontmaagdden en dan niet met hen wilden trouwen, konden vroeger in Europa op basis van wettelijke voorschriften -theoretisch gesproken- tot voor kort nog problemen krijgen. Rechters voerden de wetten echter niet meer uit.

Lees meer over bloedverlies na seks: 7 oorzaken en tips