• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is bagpiping, okselseks of 'op z'n Italiaans'?

Okselseks of maschalagnia* wordt in het Engels bagpiping genoemd, oftewel doedelzakken. Het is de fetisj om je — als man — te verlustigen aan oksels van vrouwen (of mannen). Een man legt zijn geslachtsdeel op de oksel van zijn partner, die vervolgens de bovenarm tegen zich aandrukt, een beweging die iets weg heeft van het bespelen van een doedelzak. Hoe harder er wordt geknepen, hoe steviger het gevoel, althans volgens de berichten.

Deze aberratie (‘armpit fetishism’) is in de wetenschap goed beschreven. Volgens onderzoekers spelen twee factoren mee bij de aanbidding van oksels: een olfactorische reden, oftewel de geur van lichaamsdeel, en een visuele component. In de oksels zitten klieren die feromonen, hormonen en andere geuren afscheiden, stofjes die bij sommige mannen grote opwinding teweegbrengen.

Het zijn met name okselharen die deze heerlijk geurende ‘afrodisiaca’, oftewel lustopwekkende middelen, verspreiden en daarom wordt de uit Amerika overgewaaide gewoonte om oksels te scheren door sommigen verfoeid. Ook het gebruik van deodorant is bij velen uit den boze, omdat deze chemische geurtjes de lekkere odeurtjes verjagen die normaliter van een oksel afdampen.

Wat het visuele aspect betreft heeft een oksel volgens sommigen iets weg van een vrouwelijk geslachtsdeel, althans als je slechte ogen hebt of een fantasierijk inlevingsvermogen. De gelijkenis was iemand als Sigmund Freud ook opgevallen, al vond hij dat mannen zich niet moesten verliezen in al te grote aandacht voor oksels, als dit althans ten koste ging van hun interesse in vagina’s.

Dat bagpiping niet tot het vaste menu van seksuele handelingen is gaan horen, komt wellicht omdat er voor vrouwen uiteindelijk weinig aan is, zo’n stampende erectie onder hun arm. Niets voor Italianen om vrouwen zo teleur te stellen.

*Maschalagnia of Armpit Fetishism (okselfetisjisme) is een vorm van seksueel fetisj gedrag waarbij een persoon zich seksueel aangetrokken voelt tot oksels - iets dat kan leiden tot oksel of okselgemeenschap.