• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is een normale vagina? 5 verschillende soorten vagina’s uitgelegd

Wist je dat er wel vijf verschillende soorten vagina’s zijn? Check hieronder snel welk type vagina jij hebt (of je vrouw/vriendin).

Het probleem is eigenlijk dat ons beeld van de vagina een beetje vertekend is door alle designer-vagina’s uit pornofilmpjes en andere niet-realistische bronnen. Want de gemiddelde vagina is nou eenmaal niet ‘gecorrigeerd’ of op een andere manier ‘mooier' gemaakt.

Hoe ziet een vagina er uit?

We hebben het in dit stuk wel over vagina, maar dat is in werkelijkheid het inwendige deel, dus niet wat je aan de buitenkant ziet: dat zijn de schaamlippen en de ingang van de vagina. Eigenlijk heet dit de vulva

Wist je bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de vrouwen een vagina (vulva) heeft waarvan de binnenste schaamlippen uitsteken? En dat veel meisjes en vrouwen zich daarvoor schamen? 

Toch is dat ook weer niet zo gek. We zien nu eenmaal niet zo veel vagina’s op dagelijkse basis. En als we een vagina zien, dan is het vaak van vrouwen die niet bang zijn om ze pontificaal in beeld te brengen (al dan niet na een plastisch-chirurgische ingreep).

Belangrijk is om te beseffen dat er veel verschillende vagina’s zijn, die allemaal normaal zijn. Met verschillende vormen, verschillende groottes en verschillende soorten schaamlippen. 

Toch zijn eigenlijk alle vagijnen in vijf verschillende typen in te delen, zo hebben onderzoekers van het online magazine Elite Daily ontdekt.

hoe ziet een vagina er uit

De verschillende soorten vagina’s (vulva's)

Je bent natuurlijk benieuwd wat die vijf verschillende soorten punani’s dan zijn. Nou, hier komen ze:

  1. Miss Curtains
  2. Miss Barbie
  3. Miss Horsehoe
  4. Miss Tulip
  5. Miss Puffs

Lees hieronder verder om te weten te komen welk type vagina jij hebt! 

1. Miss Curtains

We beginnen met het meestvoorkomende type: de zogenoemde Miss Curtains. Dit is de vagina waarvan de binnenste schaamlippen uitsteken tot voorbij de buitenste schaamlippen. Veel vrouwen schamen zich hiervoor en denken dat het misschien niet netjes is om uitstekende schaamlippen te hebben. 

Schaam je niet voor je schaamlippen, je bent in goed gezelschap. Hoewel het per vrouw verschilt hoe ver de binnenste schaamlippen uitsteken, is dit toch echt de meest normale vagina, voor zover je van ‘normaal’ kunt spreken.

2. Miss Barbie

Alleen het spleetje met kleine, strakke schaamlippen en verder niets wat aan de buitenkant zichtbaar is. Voor veel vrouwen is dit de perfecte vagijn, waarbij de buitenste schaamlippen de binnenste volledig bedekken. 

Veel mensen denken dat dit het ideale en zelfs het meest perfecte vagina is. Waarschijnlijk omdat je deze het meest ziet op professionele (en bewerkte) naaktfoto's in magazines en op naaktkalenders. Maar de Miss Barbie-vagina is in werkelijkheid de minst voorkomende vagina.

3. Miss Horsehoe

De naam van dit type vagina zegt het al: een hoefijzervorm. Aan de onderzijde bedekken de buitenste schaamlippen de binnenste schaamlippen, maar aan de bovenzijde is de opening breder. Daar kunnen de binnenste schaamlippen doorheen piepen. Opnieuw niks om je voor te schamen.

4. Miss Puffs

De Miss Puffs-flamoes lijkt een beetje op de Miss Barbie, maar de schaamlippen zijn groter en links en rechts zijn vaak ongelijk. Er is meer afstand tot het schaambeen. Sommige schaamlippen zijn vol en stevig, andere juist dun en slap. Er is geen normaal en dat is prima.

5. Miss Tulip

Het laatste type is de Miss Tulip. Je raadt het al: deze vagina heeft de vorm van een tulp of een andere ontluikende bloem. Over de gehele lengte van de vulva zijn de binnenste schaamlippen tussen de buitenste schaamlippen te zien.

 

De moraal van dit verhaal?

Je voelt ‘m al aankomen: de enige juiste conclusie is dat elke vagina anders is. Jouw vagina is anders dan die van je BFF en zelfs anders dan die van je zus. Ieder mens is uniek en iedere vrouw heeft een unieke vagina. En bij mannen is het niet anders: elke penis verschilt. Net als dat bij ieder mens bijvoorbeeld de oren, handen of voeten uniek zijn. 

Zelfs als jouw vagina (of die van je vriendin of vrouw) in een van deze vijf hoofdcategorieën in te delen valt - en die kans is groot -, dan is ze dus toch uniek. Misschien twijfel je weleens over je lichaam (en dat doen meer mensen dan je denkt!) of zou je liever grotere of kleinere schaamlippen willen. Dat is allemaal heel menselijk, maar je moet onthouden dat elke vagina op haar eigen manier mooi is. Houd van jezelf en je lichaam!