• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Schaamhaar scheren man: waarom en hoe doe je dit?

Waarom zou je je schaamhaar scheren? Daarvoor zijn verschillende redenen. Hier lees je waarom mannen haren in intieme zones scheren en hoe je de scheerbeurt van je schaamstreek het beste aan kunt pakken, met stappenplan en tips voor scheren!

Het scheren van haren rond de penis en balzak is al lang niet meer iets om je voor te schamen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ongeveer de helft van de mannen er in ieder geval iets aan doet. Heel gewoon dus.

Je schaamhaar scheren heeft zelfs enkele belangrijke voordelen:

  1. Betere hygiëne

Minder haar betekent minder zweetluchtjes en minder moeite om je kruis schoon te houden. Kortom, het is hygiënischer.

  1. Beter seksleven

Veel moderne vrouwen vinden het prettig als je ‘daar beneden’ een beetje bijgewerkt bent (dat doen veel vrouwen zelf namelijk ook!). Niet alleen staat het ook bij een man verzorgd, maar het is ook fijner bij orale seks. Bovendien lijkt je piemel groter als je ‘m geschoren hebt.

  1. Het is comfortabeler

Minder haar is minder warm in de zomer en bij het sporten. Je schaamhaar zit minder snel in de weg en zorgt voor minder irritatie in je onderbroek.

Stappenplan schaamhaar scheren

Goed, redenen genoeg om je schaamhaar te scheren. Maar hoe pak je dit nu het beste aan, zodat je geen irritatie, ingegroeide haren of wondjes krijgt? Hier volgen 6 stappen voor goed scheren van je schaamhaar. Wil je liever niet met een scheermes aan de slag of wil je haar verwijderen op plaatsen waar je lastig kunt scheren? Lees dan na de tips zeker verder!

  1. Eerst terugsnoeien

Heb je veel schaamhaar? Dan is het het beste om de hoeveelheid haar eerst terug te brengen naar ‘normale’ proporties. Dat doe je met een schaar of een trimmer (elektrisch scheerapparaat). Pas wel goed op bij de balzak: de huid van de balzak is te dun om met een trimmer te scheren en kan wondjes veroorzaken. Dat scheelt straks weer een bot scheermes of een scheerapparaat.

  1. Dan douchen

Het is handig om voorafgaand aan het scheren te douchen of tijdens het scheren te douchen. Door het warme water wordt je schaamhaar zachter, wat de scheerbeurt makkelijker maakt. Om stress voor je huid tegen te gaan kun je nog een pre-shave olie gebruiken.

  1. Gebruik een natuurlijke scheergel

Zeep de schaamstreek in met scheergel of scheerzeep. Zorg ervoor dat het een huidneutraal product is. Een natuurlijke gel of zeep is het beste.

  1. Kies een scheermes of een scheerapparaat

Je kunt je scheren met het grooming-opzetstuk van je elektrische scheerapparaat (let er onder de douche op dat je scheerapparaat tegen water kan én draadloos is). Scheer je je met een mes, dan kun je dat ook gebruiken. Let er altijd op dat de messen scherp zijn, anders is de kans op verwondingen groter.

  1. Scheer met het schaamhaar mee

Voor beide methoden geldt: scheer altijd met de haargroeirichting mee, om irritatie, ingegroeide haren en wondjes te voorkomen. 

Trek je onderbuik naar boven om het schaamhaar boven je penis te scheren. Trek de huid bij je ballen strak door je penis omhoog te houden. De huid onder je ballen en je balzak kun je strak trekken door je ballen stevig vast te pakken en naar voren te trekken.

  1. De nazorg

Klaar! Of je je schaamhaar nu helemaal wegscheert of alleen voor een deel, de zone rond je penis zal weer heerlijk zacht aanvoelen. Leg erop dat je de huid rustig droog dept, want die is nu extra gevoelig. 

Een verzachtende lotion of een balsem maak het klusje van je schaamhaar scheren helemaal af. Het verzorgt de huid, laat de huid zachter aanvoelen, en het ruikt lekker. Let er wel op dat er geen alcohol in de aftershave zit! Speciaal voor na het scheren: Rinz24 Intimate Care Balsem


Schaamhaar en konthaar verwijderen zonder scheren

Als je niet wilt scheren met een mes of scheerapparaat, of je wilt haar op lastige plekken verwijderen (bijvoorbeeld haar tussen je billen of op je rug), dan kun je Intimate Hair Removal gebruiken. Het is een poeder dat je met water mengt, waardoor een milde ontharing crème ontstaat. Deze breng je aan op het ongewenste haar en na +/- 8 minuten was je het weg met lauwwarm water. Intimate Hair Removal is speciaal ontwikkeld voor de intieme delen en is niet agressief of irriterend en stinkt niet. 

 

Rinz24: intieme hygiëne voor mannen

Dacht je dat er alleen producten voor intieme hygiëne voor vrouwen waren? Mis! Als je de zone rond je penis zacht en fris wilt krijgen, zonder water of zeep, dan kun je nu ook een speciaal product voor mannen kopen. 

Rinz24 is speciaal ontwikkeld voor de intieme delen van de man. Je kunt het rechtstreeks uit de flacon aanbrengen, handig voor onderweg. Maar je kunt het ook gebruiken onder de douche. Rinz24 reinigt en verfrist, tegen geurtjes en bacteriën.