• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Pijpen met condoom - waarom doe je het wel en waarom niet?

Door te pijpen zonder een condoom, loop je het risico op een SOA. Dit speelt vooral een rol als je wisselende sekspartners hebt. Maar ook als je al jaren in een vaste relatie zit en je hebt geen van beiden last van een SOA, dan kunnen er redenen zijn om te pijpen met een condoom. Het hoe en waarom hiervan lees je in dit blogartikel.

 

SOA’s door pijpen zonder condoom

Je wist waarschijnlijk al wel dat je een seksueel overdraagbare aandoening (een SOA) op kon lopen door seks zonder condoom. Ook door orale seks zonder condoom (pijpen) kun je een SOA oplopen. We hebben het dan vooral over de ziekten chlamydia, gonorroe en syfilis.

Je kunt een SOA oplopen als je iemand pijpt die een SOA heeft, maar ook omgekeerd, als je wordt gepijpt door iemand met een SOA. De kans op een SOA is vaak groter als er sperma in de mond komt of als je wondjes in je mond of op je penis hebt. Op deze manier kan ook HIV overgedragen worden.

Chlamydia, gonorroe en syfilis kun je zowel op je penis als in je keel krijgen wanneer je onveilig pijpt. Ook zonder dat de man in je mond klaarkomt. Maar als je een condoom gebruikt bij het pijpen, is de kans op deze ziekten nihil.

Pijpen met condoom

Vanwege het risico op een SOA is het dus aan te raden om te pijpen met een condoom, als je niet zeker weet of je beide geen SOA hebt. En dit is meteen de hoofdreden waarom je condoom zou gebruiken bij het pijpen.

Pijpen met condoom vermindert natuurlijk wel wat gevoel (al kun je speciale, dunne condooms gebruiken) en daarom zijn niet alle mannen ervan gecharmeerd. Maar toch, als je niet zeker weet of je een SOA op kunt lopen, dan kun je maar beter geen risico nemen.

In een langere relatie?

Zit je al geruime tijd in een vaste momogame relatie en weet je zeker dat je beide SOA-vrij bent, dan is er geen gezondheidsreden om te pijpen met condoom. Of het moet zijn omdat je een koortslip hebt. Toch gebruiken sommigen alsnog liever een condoom bij het pijpen. Dat kan verschillende oorzaken of redenen hebben.

Sommige vrouwen (mannen trouwens ook) vinden het ‘vies’ om hun partner zonder een condoom te pijpen. En het moet gezegd: als je je niet gewassen hebt, kan het ook weleens minder aangenaam smaken en ruiken. 
Of degene die pijpt is bang dat haar (of zijn) partner in de mond klaarkomt en zij (of hij) weet dan niet wat ze met het sperma aan moeten.
Een andere reden om een condoom te gebruiken kan zijn nieuwsgierigheid naar hoe het is om hun partner met een condoom te pijpen. En misschien zit het condoom nu eenmaal al om de penis tijdens de seks, omdat de vrouw niet zwanger wil worden.

De smaak van rubber

Een gewoon condoom smaakt en ruikt een beetje naar rubber (en glijmiddel). Dat vindt niet iedereen echt een lekkere smaak. Maar er zijn natuurlijk ook condooms met een smaakje, zoals de Durex Taste Me condooms (aardbei, banaan, appel en sinaasappel).
Of de smaak hiervan lekker is, is natuurlijk persoonlijk. Maar sommigen zweren erbij… en willen niet anders meer dan pijpen met condoom. We hebben trouwens nog veel meer condooms met smaakjes in ons assortiment. Wat dacht je van mint, likeur, bosbessen of cola?

Toch maar eens proberen dan, dat pijpen met condoom?