• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ik wil met condoom, maar mijn vriend wil zonder condoom.

Mijn vriend en ik hebben binnenkort waarschijnlijk sex. Ik wil met condoom, maar hij wil alleen zonder condoom. Hij zegt dat hij met condoom minder voelt. Maar volgens mij is het zo dat je met een dunne condoom hetzelfde voelt als zonder condoom... Is dat waar? Of voelt het toch anders?

Dankjewel voor je vraag. Maar pas op: weinig of geen gevoel zonder condoom is een smoes. Al zou het al zo zijn dat je "minder voelt" dan is dat verschil met een condoom zó weinig dat het nauwelijks of geen verschil maakt!
Nog veel belangrijker is het dat er geen twijfel over mag bestaan dat hij jouw wens om wél een condoom te gebruiken simpelweg heeft te respecteren. Het is tenslotte jouw lichaam. Als je zonder condoom seks hebt en zwanger zou worden of een SOA zou krijgen dan zit JIJ met de gevolgen!
Als een jongen zegt dat hij toch geen SOA heeft, dan is dat nog geen excuus. Bijvoorbeeld chlamydia is een SOA die gevaarlijk is voor vrouwen (je kunt onvruchtbaar worden), maar nauwelijks gevaarlijk voor mannen. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze SOA ongemerkt bij zich dragen.
 
Nogmaals: het verschil in gevoel met of zonder condoom is te verwaarlozen, zeker als hij goed passende condooms gebruikt. Daarnaast gaat het bij seks om heel veel meer dan alléén het gevoel dat een man aan zijn penis voelt. Als alleen dat laatste voor hem belangrijk is en zegt geen seks te willen hebben als jij het alleen mét condoom wilt, dan is dat op z'n zachts gezegd vreemd.
Bedenk: het is JOUW lichaam, jij bepaalt wat je wel en niet wilt. En het is bijzonder onverstandig om jouw wil aan de kant te zetten bij iets belangrijks als dit. En respect is heel belangrijk in een goede relatie met gezonde seks.
Wil je graag ultradunne condooms, kijk dan naar onze Dunste condooms Top 10 
 

Redenen voor seks zonder condoom? 

We hebben een aantal redenen én mogelijke antwoorden om seks zonder condoom of juist met condoom te hebben voor jou op een rijtje gezet!