Wingman: Wéér een condoomafroller uitgevonden!

Wingman Het zoveelste woelige nachtje stoeien met een condoom zette een Delftse werktuigbouwkundestudent aan het denken. En meer uit luiheid dan irritatie werd zo de condoom-afroller 'Wingman' bedacht. Het Delftse studentenbedrijf MungosWorks presenteerde in 2005 de nieuwe belofte op de condoommarkt. Het laatste model wordt nu nog getest, maar proeven met dildo's hebben bewezen dat het concept razendsnel werkt. In samenwerking met Condoom-Anoniem.nl werden Wingman condooms verder ontwikkeld en getest met consumenten (zie 1000 condoomtesters gezocht). Sinds 2013 kun je Wingman Condooms bestellen bij Condoom-Anoniem.nl.

Waar de Wingman condoom werkt met een plastic clip, werd eerder in 2012 reeds het merk One Touch Premium condooms op de markt gebracht dat ook makkelijker en sneller afrolt dankzij een "Quick Strip" (filmpje)

"Het Wingman condoom is met de ogen dicht en met slechts één hand binnen drie seconden is om te doen, zelfs als je stomdronken bent." aldus de makers.

Tunovic, een van de oprichters van het bedrijf, toont trots een aantal ontwerpstadia: een soort ringetjes die als een schaar open en dicht kunnen. Daarin zit het condoom. Met twee vingers pakt hij een ringetje en laat het als een vogelbekje opengaan tijdens de vlucht naar beneden.

"Het condoom rolt zo om de penis, de diameter van Wingman is variabel, dus ook geschikt voor hele grote jongens. Een snelle jongen klaart de klus in minder dan drie seconden, met je vrije hand kun je andere dingen doen!"

De Wingman dankt zijn naam aan het naast elkaar vliegen van twee F-16's vertelt de student: „De term daarvoor is Wingman: de ene geeft de ander dekking. Het is je maatje.

In april 2005 berichtte Condoom-Anoniem.nl over een soortgelijke vinding welke op de Uitvindersbeurs in Genève werd getoond. Deze hebben we echter nog niet op de Nederlandse markt aangetroffen, dus zal de Wingman toch sneller zijn en de markt overspoelen? Het valt nog te bezien, want de meeste stellen heb niet zo'n probleem met het omdoen van een condoom. Een beetje oefening met 'n condoom maakt het al snel eenvoudiger en voor de eerste keren biedt een goede uitkomst en tips!