• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Eindhovens Dagblad: "Nog veel mensen met problemen condooms"

EINDHOVENS DAGBLAD WOENSDAG 5 MAART 2014, door Bianca Kuijpers

Safe Shops is het moederbedrijf van Condoom-Anoniem en vier andere webwinkels waaronder mysize.condooms.com en 10condooms.nl. Condoom-Anoniem won al diverse keren een webwinkelaward. Safe Shops en webwinkels zijn opgericht door Veldhovenaar Richard Spooren. Waarom na vijf webwinkels nu een fysieke winkel? „Een fysieke winkel biedt heel veel kansen. Retail zoekt een juiste mix tussen online en offline kopen. Het gaat erom dat de klant iets kan kopen zoals hij dat het prettigst vindt. Safe Shops is een groeiend bedrijf en dit is een leuke volgende stap. Soms kwamen professionals iets ophalen als ze het dezelfde dag nog wilden hebben. Dat is aan huis op een gegeven moment niet meer te doen. Ik zocht al langer een geschikte ruimte met opslag en bij deze ruimte zat een winkelpand.”

Wat is het concept?
„De naam staat niet levensgroot op de gevel. Het moet wel een bepaalde discrete uitstraling hebben. De winkel is – net als onze webwinkels – niet erotisch getint. Vanuit het doel om het kopen van condooms zo laagdrempelig mogelijk te maken om het gebruik van condooms te stimuleren. Ik werk
ook veel met GGD’s en apotheken samen. Erotische winkels zijn er al genoeg. Dat dit niet erotisch bedoeld is, is ook de reden dat een winkel als Condoom-Anoniem zo’n groot publiek aanspreekt.”

Is het nog anoniem als mensen in de winkel komen?
„Niet zozeer. Het is bedoeld om mensen een keuze te geven of ze liever online kopen of hier. Wat ik daar op bedacht heb, is dat we open zijn tijdens onze inpaktijden (tussen 13.00 uur en 17.30 uur). Buiten die tijden – op ochtenden of op zaterdag – werken we op afspraak. Speciaal voor mensen die meer in de privésfeer geadviseerd willen worden.”

Waarover willen mensen zoal advies hebben?
„Er zijn nog veel mensen die problemen hebben met condooms. Als je een condoom hebt dat knelt, dan snap ik dat je er zo klaar mee bent. Daarom is de
maat belangrijk. Er zijn ook nog steeds mensen die denken dat het om de lengte gaat, maar het gaat om de omvang. De juiste maat draagt op een goede maniet bij aan het comfort en de bereidheid om een condoom te gebruiken. En aan de veiligheid. Een te groot condoom kun je bijvoorbeeld verliezen. Er zijn ook allerlei innovaties die het gemakkelijker maken om een condoom op een goede manier af te rollen.”

Richard Spooren condoomspecialist

Richard Spooren in zijn condoomwinkel Safe Shops aan de Dorpstraat in Veldhoven. „Er zijn nog veel mensen die er een probleem mee hebben.”
foto: Ton van de Meulenhof