• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

MeetJePiek.nu 3000 condooms in 11 kerstbomen in Nederland

December 2017

Ondeugende kerstactie zorgt voor bewustwording condoommaat (Persbericht)

Inwoners in verschillende plekken in Nederland, zagen vanochtend iets anders dan alleen kerstballen en lichtjes in de kerstboom hangen; deze hingen namelijk vol met vrolijk verpakte condooms. De actie van Condoom-Anoniem.nl heeft als doel mensen bewuster te maken van het belang om de juiste maat condoom te kiezen.

In de nacht van 19 op 20 december zijn op verschillende plekken in Nederland condooms in bomen verschenen. Enkele duizenden condooms wensen de voorbijgangers “veilige kerstdagen” toe, en roepen mannen op om de juiste maat condoom te dragen. Achterop zit een sticker die verwijst naar de mobiele website www.meetjepiek.nu, waarmee mannen met hun smartphone de juiste maat condoom kunt vinden. Veel mannen zijn zich er nog niet van bewust dat de dikte - en niet de lengte- belangrijk is voor de condoommaat.

Nationaal Condoomonderzoek

Vorig jaar heeft Condoom Anoniem het Nationaal Condoomonderzoek gehouden, hieruit is veel waardevolle informatie gekomen. Bijvoorbeeld: waar hebben mensen het meeste veilige seks, waar worden er per persoon de minste condooms verkocht, en waar hebben mannen gemiddeld de dikste. Deze data zijn gebruikt om de locaties voor het kerstcadeautje te bepalen. Zo zijn er condooms in Groesbeek opgehangen, vanwege het hogere percentage onveilige seks in dat dorp.

Juiste maat

Niet alleen het dragen van een condoom, maar ook de juiste maat is belangrijk. Een te groot condoom kan afglijden, een te kleine kan scheuren. De condoommaat is eenvoudig te bepalen door naar de mobiele website www.meetjepiek.nu te gaan en de instructies te volgen. 

Juiste condoommaat

Kerstdagen

De kerstdagen staan voor samenkomen, liefde en genieten; juist daarom is de actie gethematiseerd rond de feestdagen. Voorbijgangers kunnen condooms uit de boom meenemen, zo stimuleert Condoom Anoniem dat stelletjes tijdens de feestdagen veilig samen kunnen komen.

Speurtocht

Elke plaats is gekozen om een specifieke reden, enkelen hiervan zijn in het condoomonderzoek terug te vinden, maar sommige hebben een diepere betekenis. Mensen worden uitgedaagd deze redenen te vinden. Wie een van de ‘kerstcondoombomen’ in Nederland vindt en op Facebook, Twitter of Instagram een foto posten met de reden waarom daar condooms hangen, onder vermelding van #condoomboom, maakt kans op een cadeaubox van het bedrijf.

Locaties

De condoombomen zijn te vinden in de gemeenten: Amsterdam, Barneveld, Culemborg, Den Haag, Eersel, Groesbeek, Leiden, Swalmen, Tilburg, Venlo en Woerden.

Over Condoom-Anoniem.nl

De webwinkel Condoom-Anoniem.nl bestaat sinds 2004. Veldhovenaar Richard Spooren was werkzaam in de zorg en wilde webwinkelsoftware uitproberen en daarmee iets nuttigs doen voor de maatschappij. Inmiddels is het geven van voorlichting en eerlijke informatie over condooms een passie geworden voor de eigenaar van de webwinkel. Condoom-Anoniem.nl won twee keer een Thuiswinkel Award. De online speciaalzaak voor condooms en aanverwante producten verkoopt maandelijks gemiddeld een kwart miljoen condooms en is hiermee een van de grootste in de online verkoop van condooms. Het bedrijf is ook actief in België via Condoom-Anoniem.be. Condoom-Anoniem.nl biedt via haar website veel informatie over seksualiteit en veilig vrijen. Daarnaast voorziet het bedrijf GGD’s, scholen, jongerencentra, clubs en apotheken van een breed aanbod condooms.

 

Diverse publicaties en radio-interviews.