• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rode Kruis Serious Request Xmas Party

December 2014

Voor de zevende keer sinds 2004 vond 3FM Serious Request plaats. Elk jaar wordt er in de week voor kerst geld opgehaald voor een ‘stille ramp’. Dit jaar zijn dat de AIDS wezen. Meer dan 15 miljoen kinderen wereldwijd hebben één of beiden ouders verloren aan AIDS. De DJ’s van 3FM sluiten zich een week voor hen op in het glazen huis te Eindhoven. Ze eten een hele week niet, maar draaien aangevraagde plaatjes tegen een kleine vergoeding. Met het geld wat wordt opgehaald kunnen vele weeskinderen wereldwijd worden geholpen. Het Rode Kruis heeft als neutrale organisatie vrije toegang tot gebieden die voor andere organisaties niet toeganlijk zijn.

De Rode Kruis Studentendesk Utrecht is een onafhankelijk orgaan van het landelijke Rode Kruis dat in stand wordt gehouden door uit studenten bestaande besturen in vrijwel alle studentensteden. De Utrechtse Rode Kruis Studentendesk zet zich dit jaar ook in voor Serious Request. Onder andere met een Nacht van de Fooi op zaterdag 18 december. Verschillende horeca ondernemingen doneerden hun fooi aan dit goede doel. Waaronder: Eigen Schuld, Le Journal, 3512, Springhaver, Mick O’Connells, Café Rex en de Havanna.

Naast de Nacht van de Fooi wordt er a.s. donderdag 23 december in samenwerking met de studenten discotheek de Woolomolloo een kerstfeest georganiseerd. Tijdens deze Serious Request Xmas-Party draaien verschillende DJ’s. Lucien Foort, Quintin van Honk, Giese LeBlanc, Mr. Stricktland, Thomas de Raad en Woo resident DJ’s draaien hier hun plaatjes voor het goede doel! Tevens wordt er awareness gecreëerd door middel van posters en het uitreiken van gratis Serious Request condooms, gedoneerd door Condoom-Anoniem.nl.

Met deze verschillende acties proberen de studentendesk van het Rode Kruis en de Woolomolloo een steentje bij te dragen aan de Serious Request actie tegen de ‘stille ramp’. We hopen ook dit jaar veel geld op te kunnen halen en hiermee deze kinderen een betere toekomst te kunnen bieden.