• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Latexvrije condooms

Voor mensen met een allergie voor latex zijn er condooms die van andere materialen zijn gemaakt dan natuurlijk rubber latex. Tot 2011 verkocht Durex latexvrije condooms onder de naam Durex Avanti Ultima. Deze dure condooms werden in 2013 opgevolgd door de Durex Nude (Real Feeling) condooms.  

Durex Avanti Ultima condooms

Durex Avanti condooms werden gemaakt van synthetisch polyisopreen, een materiaal dat sterker is dan latex. Condooms van dit materiaal zijn net zo dun als normale condooms, geleiden warmte wat beter dan latex, ze zijn geurloos, niet allergeen en transparant.

Durex heeft 8 jaar gewerkt aan een condoom dat zorgt voor een nog natuurlijker gevoel bij het vrijen. Avanti-condooms zijn daarvan het resultaat. Met bovengenoemde kenmerken draagt het condoom zeker bij aan de gestelde doelen. Vanzelfsprekend voldoet ook Durex Avanti aan de CE-norm voor condooms en aan de strenge kwalteitsnormen van Durex.

Omdat latexvrije condooms niet uit latex zijn vervaardigd zoals reguliere condooms waarbij er bepaalde eiwitten in het product zitten, zijn deze vaak beter geschikt voor mensen met een latex-allergie. Latex-allergie is nog geen 20 jaar bekend, maar het treft wel een kleine 2% van de bevolking. Er bestaan twee typen latex-allergie, te weten "contact allergie type I" en "contact allergie type IV". Bij de productie van alle condooms, dus ook bij latexvrije condooms, worden verschillende chemicaliën gebruikt. Wat fabrikanten niet vermelden is dat ook deze stoffen contact allergie type IV kunnen veroorzaken. Daarom is het van belang dat een dermatoloog wordt geraadpleegd indien bij beide soorten condooms allergische reacties optreden. 

Overzicht van alle latex vrije condooms

Onderzoeken

Uit studies van Durex blijkt dat 40% van de sexueel actieve bevolking wereldwijd die een anti-conceptie methode gebruikt, het condoom verkiest boven andere vormen van bescherming. 
Echter: zo'n één op de vijf mensen die veilig zouden moeten vrijen, doen dat nog steeds niet. Een ander onderzoek van Durex wijst uit dat voor velen het grootste bezwaar om geen condoom te gebruiken en zich zo tegen Aids en anderen SOA's te beschermen, te maken heeft met "het gevoel". 40% van diegenen die al sexuele relaties hebben gehad willen mét condoom dezelfde sensatie als zonder. 54% vind een zo veilig mogelijk condoom het belangrijkst.