• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Voorlichting over condooms op school

Condooms in de klas, voor voorlichting over hoe een condoom gebruikt moet worden

Voor veel jongeren zal het in de klas vooral eerst lachen zijn, maar gelukkig begrijpen veel jongeren dat condooms belangrijk zijn.

Uitleggen waarom condooms belangrijk zijn, waar een condoom voor dient en hoe condooms gebruikt moeten worden is erg belangrijk. Niet alle jongeren krijgen dat thuis uitgelegd. 
Nóg veel belangrijker is het dat condooms goed gebruikt worden. Men kan vertrouwen op een condoom om een ongewenste zwangerschap te voorkomen of om geen SOA op te lopen, maar een foutje bij het gebruik van een condoom kan een condoom zinloos maken! Het is belangrijk om dit te onderstrepen bij voorlichting!

Condooms voor educatie

Bij het in de klas bespreekbaar maken van condooms en hoe er goed mee om te gaan, kan het bijzonder zinvol zijn om condooms aan te bieden. Aan leerlingen kan zo aan de hand van echte condooms effectief worden uitgelegd:

  • goed op de houdbaarheidsdatum te letten;
  • om de verpakking te controleren op mogelijke beschadigingen;
  • hoe de verpakking geopend moet worden.

Bij een condoom dat uit de verpakking wordt genomen kan worden uitgelegd en getoond: 

  • dat condooms na fabrikage direct stuk voor stuk electronisch worden getest op lekken. Daarom is het niet nodig om dit zelf te doen door het eerst af te rollen. Dit is zelfs sterk af te raden!
  • hoe een condoom moet worden omgedaan (men kan het uitproberen over twee vingers, komkommer, banaan, of het speciale educatie model voor condooms)
  • waarvoor het tuitje, ofwel het reservoir, dient.
  • waarom een condoom niet droog aanvoelt, maar er een beetje glijmiddel op zit.
  • hoe enorm rekbaar een condoom is.
  • waarom je zo moet oppassen met scherpe voorwerpen, haakjes aan nagels of piercings.
  • waarom je niet alles als glijmiddel kunt gebruiken bij een condoom (video over glijmiddel).

Voor gebruik in de klas zijn er voordelige grootverpakkingen condooms verkrijgbaar met 100, 144, 500 en 1000 condooms.

Gratis extra uitgebreide gebruiksaanwijzingen

Condoom-Anoniem biedt voor educatie-doeleinden op verzoek gratis condoom-gebruiksaanwijzingen aan welke uitgebreider en beter leesbaar zijn dan standaardgebruiksaanwijzingen van fabrikanten. De gebruiksaanwijzingen van Condoom-Anoniem zijn voorzien van duidelijke pictogrammen en bevatten een aantal extra tips en belangrijke regels. Ook wordt uitgelegd waarom je je niet hoeft te schamen om condooms te kopen.

Neem s.v.p. contact op voor het verkrijgen van de extra gebruiksaanwijzingen of vermeld het gewenste aantal bij de opmerking in uw bestelling. Vermeld dan s.v.p. ook de naam van de onderwijsinstelling.

U kunt Condoom-Anoniem bereiken: