• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Wat is de parelketting van de penis?

Ook als je (nog) niet seksueel actief bent kun je last hebben van parelketting, bultjes aan de rand van de eikel. Andere benamingen voor parelketting zijn pearly penile papules (PPP of 3P) of corona divina.

Deze kleine slijmvliesbultjes kunnen langs de hele onderrand van de eikel zitten en zo een krans van bultjes vormen, vandaar dat de aandoening parelketting wordt genoemd. De kleine witte papillen of puntjes zijn ongeveer 1-2 mm groot. Ze verschijnen rond of net na de puberteit. Dit is volkomen normaal om te hebben en er is veel variatie in voorkomen; de een heeft er enkele de ander honderden. PPP geven geen klachten en zijn een onschuldige aandoening. 

Pearly Penile Papules komen veel voor; zo'n 20-30% van de mannen hebben ze in meer of mindere mate. Jongens/mannen die besneden zijn hebben iets minder last van PPP. 

Wanneer je ontzettend veel penile pearly papules hebt en daardoor te onzeker bent, kun je ze eventueel laten verwijderen bij huisarts of uroloog. Naarmate je ouder wordt, zullen ze vanzelf kleiner worden of verdwijnen. 

Parelketting wordt weleens verward met genitale wratten maar dat is onterecht want dat is een geslachtsziekte. De papillen van parelketting zijn niet seksueel overdraagbaar en onschuldig. Behandeling is daarom medisch gezien ook niet nodig.