• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Penis past niet in de vagina? 5 oorzaken en tips!

Een groot probleem voor een vers liefdeskoppel: je komt erachter dat de penis niet in de vagina past. Hoe kan dit en wat kun je doen om het op te lossen? In dit artikel geven we je 5 mogelijke oorzaken en tips. voor als de penis niet in de vagina kan.

 

Niets zo frustrerend als wanneer je beiden geil bent, klaar zijn voor seks en dan blijkt dat jullie niet compatible zijn. Wat nu? Dit zijn 5 veelvoorkomende oorzaken van een niet-passende penis.

1. Onvoldoende ervaring

De oorzaak van een piemel die niet in het gaatje van je seks partner lijkt te passen heeft vaak te maken met onvoldoende ervaring met seks. Als het je eerste keer is, of die van je partner, dan is het helemaal niet zo vreemd als seksen niet in één keer lukt.

Zowel de jongen als het meisje kan te gespannen zijn. De penis geforceerd in de vagina duwen is niet aan te raden. Eerst moet je je allebei op je gemak voelen. Zorg voor een ontspannen sfeer, een muziekje, een lekker drankje. Neem de tijd. Hier lees je meer tips voor de eerste keer seks.

2. Niet opgewonden genoeg

Heb je er allebei zin in, is de sfeer goed, maar past de penis nog steeds niet? Dan is de kans groot dat je lichaam op dat moment nog niet klaar is voor seks. Je moet zorgen voor (extra) opwinding. 

Lichaamssappen moeten gaan stromen, de vagina van het meisje of de vrouw moet zich verwijden. Ook kan je piemel doordat hij nog niet stijf of hard genoeg is niet in de vagina passen. 

Het is belangrijk om tijd te besteden aan het voorspel. Ontdek elkaars lichaam. Zoen met elkaar, streel elkaar, betast de borsten. Gebruik je vingers en je tong. Probeer orale seks. En laat dat voorspel gerust een halfuur of langer duren.

3. Penis te groot

De kans is niet groot dat je penis te groot is, want eigenlijk iedere penis hoort in iedere vagina te passen. 95% van de mannen valt in de categorie ‘normaal’ qua lengte en breedte van de penis.

Maar toch, soms past een dekseltje niet op een potje, of past het om een van de andere redenen die we in dit stuk noemen (tijdelijk) niet. Gelukkig zijn er ook andere manieren om van seks te genieten zonder penetratie.

4. Vagina te klein

Als de penis te groot kan zijn, betekent dat ook dat de vagina te klein kan zijn. Misschien is het meisje nog wat aan de jonge kant voor penetratie, want een ‘volwassen’ vagina kan eigenlijk iedere maat penis ‘aan’. Immers, bij een natuurlijke geboorte van een kind, past er zelfs een baby door!

Maar buiten dat je misschien toch niet helemaal in de mood voor seks kunt zijn of het nog wat spannend vindt, kan het ook zijn dat je vagina er lichamelijk nog niet helemaal aan toe is. Geen probleem, dat komt later dan wel een keer. Maak je vooral geen zorgen! Wil je wel alvast van seks genieten, dan zijn er ook veel dingen mogelijk met je tong en je vingers en de tong en de vingers van je sekspartner.

5. Een van jullie is er nog niet klaar voor

Lukt het echt niet? Dan ben je er misschien nog niet klaar voor. Of je partner is er niet klaar voor. Praat erover, maak een grapje. Zorg ervoor dat het niet te zwaar wordt. Misschien ben je gewoon nog niet toe aan seks (met deze partner).

In plaats van het geforceerd te blijven proberen, kun je beter zorgen voor een goede sfeer. Probeer het op een later en misschien beter moment gewoon nog eens een keer.

Als je partner echt om je geeft, zal hij of zij er begrip voor hebben en graag op andere manieren met je vrijen. Maak je je na verloop van tijd toch zorgen, dan het slim zijn om eens met een (huis)arts of seksuoloog te praten. En bedenk dat seks iets natuurlijks is, dat hoort bij ons lichaam. Je hoeft je er niet voor te schamen. 

Of... probeer eens wat nieuws

Past de penis niet maar deed hij dat eerder wel? Dan is het misschien tijd om iets nieuws te proberen. Om meer opgewonden te raken of om op een nieuwe manier kennis te maken met de magie van seks.

Speciaal voor koppels die op zoek zijn naar nieuwe impulsen voor hun seksleven hebben we bij Condoom-Anoniem speeltjes als vibrators, cockringen en kunstvagina’s in het assortiment. Wedden dat er iets bij zit waar je rode oortjes van krijgt, of waarmee je jouw partner helemaal gek kunt maken?