• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Condoommaat meten: hoe werkt dat met de omtrek en diameter?

Een oplettende klant bestudeerde de verschillende maten condooms van My Size Condooms, en keek daarbij naar de adviestabel van My Size

Daarop stelde hij de volgende vraag:
Wat is het verband tussen de 7 condoommaten van 47mm tot en met m 69mm en de corresponderende klassenmiddens van de penisomtrekken van 9 tot en met 14,5 cm? 
De omtrek van een cirkel is immers de diameter maal pi, maar 9pi is geen 47 en 14,5pi is ook geen 69.(Het scheelt iets meer dan een factor 1,5 dus het gaat hier ook niet om inches ipv cm.)
De verschilreeks in de 7 condoommaten van 47 tot en met 69 is 2-4-4-3-4-5, dat is niet constant, niet lineair, niet symmetrisch, wat is de logica ervan?

Bijzonder doordacht en goed uitgezocht, dus een goede vraag. Mijn antwoord was als volgt:

De verschillende condoommaten zijn door de Duitse fabrikant gekozen na enkele jaren onderzoek in de condoommarkt. Nadat MySize twee jaar op de markt was, is de advisering wat maten betreft zelfs nog enigszins gewijzigd om het nog verder te verbeteren. De verschillende maten zijn het gevolg van de vraag uit de Europese markt.

Omtrek doorsnee nominale breedte condoomsEr wordt geadviseerd vanuit de omtrek, dat is immers het makkelijkst te meten. De breedte van condooms wordt echter gemeten op de 'nominale breedte': dat is de breedte van het condoom als deze plat op tafel ligt, en dat is natuurlijk wat anders dan de diameter. Tot slot dien je bij de berekening/advisering ook nog rekening te houden met de elasticiteit van het condoom.