• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Condoom weggooien, maar waar?

Een gebruikt condoom, daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Want om ze later onder het bed terug te vinden, is ook weer zoiets. Maar wat doe je ermee nadat je er een knoopje in hebt gelegd?

Het korte antwoord is: het maakt eigenlijk niet uit, als het gebruikte condoom maar bij het restafval terechtkomt. Voor het lange antwoord moet je even verder lezen.

Weggooien doe je in ieder geval niet in het toilet

Wat je sowieso niet moet doen is je condoom weggooien in het toilet. We snappen wel dat dit misschien je eerste gedachte is, omdat je mogelijk niet wilt dat huisgenoten het condoom vinden. Maar door het toilet spoelen is echt de verkeerde manier.

Het probleem hiermee is dat een condoom niet in stukken uit elkaar valt, zoals ontlasting of toiletpapier. Een condoom is ontworpen om sterk en stevig te zijn en niet te scheuren. Als je het door het toilet spoelt kan het zomaar gebeuren dat het ergens achter blijft haken, met als gevolg een verstopt toilet.

Ja, dat kan echt al gebeuren door één condoom. Zie je het zitten dat de loodgieter het er weer uit moet komen vissen?

Waarin gooi je het condoom dan wel weg?

Net als vochtige doekjes, tampons en maandverband hoort een gebruikt condoom dus thuis in bijvoorbeeld het prullenbakje dat je op vrijwel iedere wc aantreft.

Maar wat als je je ervoor schaamt dat je seks hebt gehad? Of als niemand het mag weten? En die andere mensen - jouw huisgenoten - gebruiken ook de badkamer waarin je zojuist dat condoom hebt weggegooid?

We snappen het. Gebruik van een condoom - hoe verstandig ook - betekent schaamte, want je hebt seks gehad en je wilt niet dat iedereen dat weet. Of het nu om je moeder, de schoonmaakster of om de kinderen gaat.

Om je condoom op een discrete manier weg te gooien, hebben we hier nog een paar tips voor je:

  • Als je niet wilt dat iemand een gebruikt condoom in het prullenbakje ziet liggen, kun je het even in een stukje wc-papier wikkelen. De kans is klein dat iemand dat weer gaat afwikkelen.
  • Als je het condoom op je slaapkamer in de prullenbak gooit, kun je er misschien even een verpakking van snoep, maandverband of iets anders omheen doen.
  • Ben je alsnog bang dat iemand het vindt, bijvoorbeeld degene die het prullenbakje op de wc of op je kamer leegt? Gooi het condoom dan gewoon in de afvalbak in de keuken, buiten of waar je die ook hebt staan.
  • Je kunt het condoom ook wikkelen in wat aluminiumfolie of in de verpakking van iets anders stoppen, dat huisgenoten echt niet meer open gaan maken als het in de prullenbak ligt.
  • Mocht je dat allemaal nog te veel risico lijken, dan kun je het condoom altijd nog ergens in stoppen en het buitenshuis in een afvalbak gooien. Dan kraait er sowieso geen haan meer naar.

Conclusie: condoom afdoen en weggooien

Je ziet het. Zo moeilijk is het dus niet om je condoom anoniem weg te gooien. Camoufleer je gebruikte condoom gewoon met een stuk wc-papier of stop het in een verpakking van iets anders dat je weggooit. Maar wat je ook doet, deponeer het in geen geval in de wc, want daar krijg je spijt van.