• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Scheren & Ontharen

Met de producten in deze categorie neem je makkelijk afscheid van ongewenst schaam-, been- en/of rughaar maar wordt er ook aandacht besteed aan de verzorging van de huid na het ontharen. 

Merken

Lichaamshaar

Lichaamshaar bij meisjes
Meisjes krijgen al vroeg in de puberteit meer lichaamsbeharing, vooral onder de oksels, in de schaamstreek en op armen en benen. Vanaf een jaar of 10 kan er al schaamhaar gaan groeien, soms zelfs nog eerder. Eerst zijn dit lichtgekleurde haartjes, daarna worden ze langer, donkerder en gaan ze krullen. Okselhaar komt wat later, gevolgd door haar op armen en benen.

Lichaamshaar bij jongens
De lichaamsbeharing bij jongens is uitgebreider. Dat komt door de mannelijke hormonen. Bij jongens begint schaamhaar te groeien aan het begin van de puberteit, tussen de 12 en 13 jaar. Wat later begint er haar te groeien onder de oksels. Natuurlijk krijgen jongens ook te maken met baardgroei en moeten ze zich dus gaan scheren. Er groeien haren op de armen en benen, en in de oren en neus.
Sommige jongens krijgen later nog haren op hun borst, rug, buik en schouders. Dit gebeurt soms pas na hun twintigste.

Overmatige beharing
Onder jongeren – zowel meisjes als jongens – is het tegenwoordig populair om zo weinig mogelijk lichaamshaar te hebben. Ontharen van oksels en schaamstreek komt veel voor. Bij sommige meisjes groeit er haar op plaatsen waar vooral mannen lichaamshaar hebben: op de onderbuik, de borst en op de kaak of onder de neus. 

Schaamhaar

Het trimmen van je bush, oftewel het bijhouden van je schaamhaar, is iets wat vooral vrouwen met regelmaat doen. Heel vroeger, in de oertijd, had schaamhaar vooral als doel je te beschermen tegen de kou. Een van de redenen dat we nu nog steeds schaamhaar hebben, is omdat de schaamstreek kliertjes bevat die feromonen (hormonale geuren) produceren wat weer invloed heeft op aantrekkingskracht. Daarnaast beschermt schaamhaar ook tegen bacteriën. 

Het verwijderen van je schaamhaar door het te scheren of harsen is niet perse hygiënischer. Het zorgt vaak voor een geïrriteerde huid en kan ingegroeide haren, met name door scheren, veroorzaken. 

 

Filteren

  • Prijs
    tot
  • Merken