Gratis condooms

Deze pagina gaat over gratis condooms bestellen via Internet. Veel mensen zitten opeens aan een abonnement vast en er wordt maandelijks geld afgeschreven. We krijgen hierover veel vragen en daarom worden de meest gestelde vragen hier te beantwoord.

Gratis condooms bestellen, kan dat?

Condooms worden niet verstrekt door de overheid en bedrijven als Condoom-Anoniem.nl kunnen daarom ook geen gratis condooms opsturen. Net als andere producten moeten condooms gemaakt en (internationaal) ingekocht worden. Hoewel we condooms zo goedkoop mogelijk aanbieden, is gratis niet mogelijk.

 

Hoe kan het dat sommige websites gratis condooms aanbieden?

Als condooms gratis worden aangeboden, dan geldt meestal:

  • dat je in ruil voor een gratis product akkoord gaat met de verkoop van je gegevens aan andere bedrijven, om zo informatie te verzamelen en je gericht reclame te kunnen sturen, of
  • dat je "alleen verzendkosten" betaalt (die zo hoog zijn dat je condooms beter gewoon kunt kopen), of
  • dat in de voorwaarden staat dat je akkoord gaat met automatische incasso en dat je maandelijks vervolgzendingen krijgt waarvoor je teveel betaalt. Kortom; je zit vast aan een abonnement.

Bij Condoom-Anoniem.nl gebruiken we geen trucjes: we vinden privacy belangrijk en verkopen nooit gegevens van klanten aan anderen.
We houden van duidelijkheid, dus bij onze producten zie je wat het kost en er komen geen (verzend)kosten bij. Als onze klant bepaal je zelf wanneer je condooms of andere artikelen wilt ontvangen. We sturen je niets ongevraagd toe en we doen niet aan abonnementen.

 

Gratis condooms bestellenIk krijg steeds condooms toegestuurd maar ik heb niets besteld, hoe kan ik dat stoppen?

Als je regelmatig een zending condooms ontvangt terwijl je niets hebt besteld, dan heb je waarschijnlijk eens "gratis condooms" besteld bij een website en ben je (zonder het goed gelezen te hebben) akkoord gegaan met de maandelijkse toezending van condooms. Meestal wordt de betaling dan via automatische incasso van je rekening afgeschreven. Of iemand anders heeft je hiervoor opgegeven, ook dat is mogelijk.

Omdat Condoom-Anoniem en onze andere websites samen tot de grootste online condoomspeciaalzaken in Nederland en België horen, krijgen we hierover veel klachten van gedupeerde mensen die niet meer precies weten waar ze hun "gratis condooms" hebben aangevraagd. Sommige mensen weten niet goed waar de ongevraagde zendingen vandaan komen en bellen of mailen ons met de vraag om het toezenden van condooms te stoppen. We werken echter niet met abonnementen en sturen alleen bestellingen op als deze daadwerkelijk geplaatst en betaald zijn. 
Omdat dit niet van ons komt, kunnen wij deze zendingen (en de bijbehorende incasso's) dan ook niet stoppen.  

 

Opzeggen van maandelijkse toezending van condooms

Je dient contact op te nemen met het bedrijf dat je de zendingen condooms opstuurt. Kijk bij de zendingen die je ontvangt of er informatie over de afzender bij zit. Kijk op je bankafschrift of er informatie op staat over het bedrijf dat de incasso heeft gedaan. Neem contact op met het bedrijf en verzoek om het abonnement stop te zetten en je gegevens te verwijderen.
Eventueel kun je ontvangen zendingen ongeopend retour zenden, en/of bij je bank melden dat je deze incasso's wilt blokkeren.
Komt je er niet uit? Neem dan even contact met onze klantenservice op, misschien kunnen we je verder helpen met het juiste bedrijf te vinden. 

 

Consumentenbond

Ook bij de Consumentenbond komen veel klachten binnen over aanbieders van gratis condooms, waarbij onduidelijke voorwaarden gelden. Zonder uitzondering gaat het om maandelijkse toezending van condooms waarna via automatische incasso geld van je rekening wordt gehaald. Op 20 september 2014 werd hierover ook een artikel gepubliceerd in de Telegraaf.