The Three Amigo's


Three Amigo'sHumor om veilig vrijen te promoten! Een Canadese televisieproducent heeft 20 korte animatiefilmpjes in maar liefst 41 talen uitgebracht om het wereldwijde gevecht tegen HIV en AIDS bij te staan.
De filmpjes, "The Three Amigos" genaamd, zijn een hit in Zuid-Afrika waar ze nu bijna een jaar worden vertoond. Nu de filmpjes in meer dan 40 talen beschikbaar zijn wil men ze ook gaan uitzenden in Azië, Latijns Amerika, Oost Europa en andere gebieden in Afrika.

"Animatie- en tekenfilms geven een soort gevoel van ongeloof en daardoor wordt het makkelijker geaccepteerd op de nationale televisie," vertelde producer Firdaus Kharas op een VN-conferentie.

The Amigo's zijn drie 'tekenfilm-condooms' met de namen Dick, Shaft en Stretch. Zij beleven avonturen in de ruimtevaart met als motto: "Geen condoom, geen lancering". In hun Afrikaanse safari-avonturen is de waarschuwing: "Het is een jungle vol gevaren, draag bescherming!"

Kharas, die werkte met Brent Quinn, een Zuid-Afrikaanse screenwriter, geeft aan dat meer dan 320 mensen en groeperingen geld hebben gedoneerd voor het project. Delen van de producties zijn in India gemaakt.

Industrielanden staan laag op de lijst voor het uitbrengen van de filmpjes omdat het doorgaans de landen met de minste AIDS-besmettingen zijn.

Alle andere animatiefilmpjes en meer informatie zijn te vinden op www.thethreeamigos.org.

(Bron: Reuters)