Hitler in omstreden SafeSex-campagne

Campagne Aids is een massamoordenaar "AIDS is een massamoordenaar" is de slogan van een zeer omstreden Safe Sex campagne van een Duitse SafeSex-organisatie. De zwoele, opzwepende erotische commercial zal zeker de aandacht van velen trekken, maar laat aan het einde de kijker met een vrij bizar gevoel achter als tijdens de climax het gezicht van Adolf Hilter in beeld komt. 

De release van het filmpje -dat jongeren moet waarschuwen vooral condooms te gebruiken- staat gepland voor 1 december 2009, Wereld Aids Dag. De organisatie laat echter weten dat ze het filmpje ongelooflijk stigmatiserend vindt voor mensen met HIV en AIDS, die toch al veel met vooroordelen en discriminatie te maken hebben.

De woordvoerster van de organatie van Wereld Aids Dag in Londen, het National AIDS Trust, geeft ook aan dat de erotisch getinte film nauwelijks een preventieve boodschap heeft. Naast het gebruiken van condooms moet er ook veel meer gewezen worden op het belang om je zelf te laten testen. 

[video verwijderd]

De opdrachtgever van het filmpje, de Duitse vereniging Regenbogen, en het reclamebureau Das Comitee die het filmpje maakte, zijn beiden niet voor commentaar bereikbaar, maar ze verdedigen hun campagne via de website Aids is a mass murderer. Door de vele kritiek is de website inmiddels offline en is het filmpje er ook niet meer te zien. 

Naast de film die o.a. op TV en in bioscopen zal worden getoond, wordt de  campagne  uitgebreid met radiospots, videoclips en via tijdschriften en kranten. Behalve Adolf Hilter, worden in de campagne ook Saddam Houssein en Stalin gebruikt.

  hitler.jpg

 saddam.jpg  stalin.jpg
De videoclip: