Mannen vinden het sexy als een vrouw een condoom bij zich draagt

Sexy als vrouwen condooms bij zich dragen? De Britten zijn gek op allerlei onderzoeken. Uit een onderzoek van de Britse overheid voor een voorlichtingscampagne blijkt dat de meerderheid van de mannen het sexy vindt als een vrouw condooms op zak heeft. Condooms bij je dragen duidt op zelfvertrouwen, initiatief en bewustzijn. In een ruim 5 miljoen euro kostende Vrij-Veilig campagne was de slogan daarom "Condooms op zak hebben is sexy". De meningen over deze campagne zijn echter verdeeld.

Met de campagne wil de Britse overheid vooral vrouwelijke tieners en twintigers duidelijk maken dat mannen een voorkeur hebben voor vrouwen die voorbehoedsmiddelen op zak hebben. De mannen houden blijkbaar wel van vrouwen die weten wat ze willen. Of ze vinden het wel makkelijk, dát kan natuurlijk ook.
Anderen zeggen juist dat één van de problemen met onveilig vrijen te maken heeft met jongeren die steeds vaker seks hebben met verschillende partners. Een campagne met 'n slogan als deze zorgt er juist voor dat het probleem groeit, zeggen sommigen. Andere tegenstanders voeren als argument aan dat deze campagne losbandige seks aanmoedigt. De woordvoerster van de campagne voert echter als argument aan dat het op zak hebben van condooms even normaal zou moeten zijn als het dragen van een gsm, sleutels en handtas.