Durex condooms - meest bekend wereldwijd

Durex CondoomsAls het over condooms gaat, hebben mensen vaak direct één of enkele merken in gedachten. Hoewel er bijzonder veel merken en soorten condooms verkrijgbaar zijn, zijn er slechts een paar merken die er echt toe doen in de winkelschappen.
Eén van de merken die wereldwijd direct een positieve indruk oproept als het om condooms gaat, is Durex. Er zijn schattingen dat er jaarlijks meer dan een miljard condooms worden geproduceerd en verkocht door Durex. Durex Condooms worden geproduceerd in zo'n 17 fabrieken, verspreid over de hele wereld.

De naam Durex staat synoniem voor flexibiliteit en betrouwbaarheid. Veel mensen denken dat Durex een samentrekking is van de voorden 'duurzaam' en 'latex', maar in werkelijkheid is de naam ontstaan uit de eerste letters van de woorden ‘durability, reliability & excellence’ (duurzaamheid, betrouwbaarheid en voortreffelijkheid). Het merk wordt vervaardigd door het Engelse bedrijf SSL International, met verkoopkantoren verspreid over de gehele wereld. Het merk Durex is in 1929 in het leven geroepen door the London Rubber Company.

Vandaag de dag is de schatting dat een kwart van de verkochte condooms wereldwijd van Durex zijn. Op de thuismarkt in de UK is het onbetwist het grootste en populairste merk condooms. Maar dat geldt ook voor een land als Nederland.
Durex is altijd blijven ontwikkelen en steeds weet het nieuwe lijnen toe te voegen aan haar naam. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Play-serie (voor bijzondere glijmiddelen en Durex vibrators), de Avanti (latexvrije condooms), Durex Performa en Fiësta (gekleurde condooms met smaak).

Durex blijft niet achter op produkt-innovatie. Creativiteit heeft Durex altijd een voorsprong gegeven op vrijwel alle andere merken. Zo zijn de Durex Performa condooms speciaal ontwikkeld voor het uitstellen van het orgasme van de man. Hiervoor maakt Durex gebruik van een speciaal samengesteld zeer licht verdovend middel aan de binnenkant van de condooms. In sommige soorten Durex glijmiddel past men ook speciale uitgekiende stoffen toe om een verwarmend of juist tintelend gevoel te geven.

Daarnaast ontwikkelde Durex condooms die voor een extra bijzonder gevoel moeten zorgen, zoals condooms met ribbeltjes en nopjes. En voor een zo natuurlijk mogelijk gevoel bij het vrijen maakt Durex extra dunne condooms.

De nieuwste innovatie waarmee Durex binnenkort een nieuwe condoomlijn zal presenteren, zijn condooms die zorgen voor een grotere erectie. Een nieuw ontwikkelde gel in deze condooms moet de doorbloeding in de penis stimuleren, dat voor een stevigere erectie zal kunnen zorgen.

Durex, het merk dat steeds voor vernieuwing zorgt en haar produkten steeds met een knipoog in leuke reclamecampagnes onder de aandacht weet te brengen, heeft de afgelopen jaren zeker bijgedragen om het gebruik van condooms te stimuleren en bespreekbaar te maken in de maatschappij.