Condooms voor stevigere en langere erecties

Het Britse bedrijf Futura Medical heeft een condoom ontwikkeld dat voor een stevigere en langere erectie zorgt. Het condoom dat nu nog CSD500 wordt genoemd is in de top voorzien van een gel genaamd 'Zanifil'. 
Het actieve bestandsdeel in de gel (glyceryl trinitraat, GTN) wordt opgenomen door de penis en zorgt voor een betere doorbloeding in de penis. Een betere bloedtoevoer zorgt ervoor dat een erectie steviger en groter zal zijn, én dat deze langer in stand blijft.

Futura Medical heeft reeds een distributie-overeenkomst gesloten met SSL International (welke in 2010 is overgenomen door Reckitt Benckiser), de fabrikant van Durex condooms. In het Durex-assortiment zijn de Durex Performa condooms al langer bekend. In het Performa-condoom is een kleine hoeveelheid creme met de stof benzocaine toegevoegd, wat het gevoel van de eikel een beetje verdooft. Hierdoor kan het hoogtepunt makkelijker worden uitgesteld. Deze stof heeft echter geen invloed op de stevigheid van de erectie.

Op 9 augustus 2007 werd bekend gemaakt dat een studie naar de effectiviteit van de CSD500 condooms succesvol is afgerond. De studie werd uitgevoerd met 108 gezonde partners waarvan de man wel eens last heeft van (gedeeltelijk) verlies van de erectie bij het gebruik van normale condooms.
De studie beantwoordde aan de primaire doelstelling waarbij werd aangetoond dat ze bij het gebruik van CSD500 condooms een stevigere erectie hadden dan bij het gebruik van normale condooms.
De secundaire doelstelling werd ook positief beantwoord: de mannen verkregen door de CSD500 condooms met Zanifil een grotere erectie en hielden deze langer vol, zodat daarmee het liefdesspel kon worden verlengd.

Het bedrijf wil het condoom in Europa laten classificeren als een klasse III medisch hulpmiddel met een ondersteunend geneesmiddel. Dit betekent dat het dan mag worden verkocht aan consumenten onder dezelfde wettelijke regelgeving als gelden voor normale normale condooms (zie CE-markering).

James Barder, directeur van Futura Medical is zeer tevreden met de positieve testresultaten en is overtuigd van het succes van CSD500 condooms zodra deze naar verwachting in 2008 op de markt worden gebracht. Het bedrijf heeft reeds patenten in Europa, de USA en Canada en werkt nog aan uitbreiding ervan.

Enquetes hebben aangetoond dat 80% van de mannen die regelmatig condooms gebruiken het nieuwe condoom willen proberen, en belangrijker nog: 49% van mannen die geen condooms gebruiken hebben interesse in het condoom als hen dat aan een betere erectie helpt.

Wereldwijd worden jaarlijks ongeveer 14 biljoen condooms gefabriceerd. De helft wordt verkocht, de andere helft wordt gedistibuteerd naar ontwikkelingslanden.

 

Link:
Productpagina CSD500 Condooms Futura Medical