's Werelds grootste condoom de lucht in

Met een opvallende luchtballon in de vorm van een condoom vestigt GGD Gelre-IJssel tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde de aandacht op het belang van veilig vrijen. Het stijgend aantal gevallen van SOA in de regio vormt hiervoor de directe aanleiding.

Vlak voor de opening van de Zwarte Cross op vrijdagavond 27 juli zal deze bijzondere ballon de lucht in gaan. Daarmee doen de deelnemende GGD’en ook een poging in het Guinness Book of Records te komen, in de categorie ‘grootste condoom’. De exploitatie van de ballon is in handen van Virgin Balloon Flights Benelux in Tilburg.

De luchtdoop wordt verricht door de directeur generaal van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) de heer M.Sprenger.
Terwijl het ‘reuzencondoom’ vrijdagavond boven het Lichtenvoordse feestterrein zweeft, attenderen vrijwilligers van het Veilig Vrijen team van GGD Gelre-IJssel en een team van soa-verpleegkundigen de bezoekers op ludieke wijze op het belang van veilige seks.

 

De Zwarte Cross, populair bij jong en oud, biedt de GGD Gelre-IJssel de mogelijkheid om in korte tijd een groot publiek te bereiken (in 2006 waren er meer dan 80.000 bezoekers). Het Achterhoekse festival wordt professioneel georganiseerd en biedt drie dagen lang live-muziek, theater, kermis en ludieke stunts met motorfietsen. De voorlichtingsactie van GGD Gelre-IJssel is tot stand gekomen in goede samenwerking met de festivalorganisatie.