Condoom-jurk voor Dance4Life

Condoom-Anoniem sponsort Dance4Life-actieRotterdam 15 November – in een jurk gemaakt van honderden condooms Rotterdam in voor Dance4Life: Nahal en Wendy deden het om hun steentje bij te dragen aan de internationale campagne tegen HIV en AIDS. Waarom een in condoomjurk en waarom met 2000 condooms? “Wij vinden dat mensen zich bewuster moeten worden van het gevaar van HIV en AIDS. Daarom zijn we in een condoomjurk condooms gaan uitdelen in Rotterdam om zo geld op te halen voor Dance4life” aldus Wendy en Nahal.

Jurk van condooms“Met condooms die we gesponsord kregen van o.a. Condoom-Anoniem.nl liepen we Rotterdam in. We hebben voor lul gestaan, we zijn zelfs terecht gekomen in een regenbui, maar alles voor Dance4life!” Vertellen de meiden.
Wat ze na zo’n actiedag vooral gemerkt hebben is dat anno 2006 condooms nog steeds wel een taboe zijn. “Er waren mensen die ons afwezen, mensen die ons uit hebben gelachen en vooral mensen die schrokken als ze ons zagen lopen. Wij hebben een topdag gehad, maar wij zijn ook geschrokken van de reactie: ‘Die heb ik niet nodig’ was een veel voorkomend zinnetje. Terwijl wij dachten: ‘HIV, dát heb je niet nodig!’”.

Nahal en Wendy hebben ook contact gehad met de redactie van Paul de Leeuw’s TV-programma ‘Mooi Weer de Leeuw’. Ze wilden ter promotie van Dance4Life ook daar hun jurk van condooms tonen en er condooms uitdelen aan het publiek. De redactie was razend enthousiast en nodigde de meiden uit voor de opnames op 25 november. Maar dan zouden ze het grote Dance4Life-concert missen waar ze zich al zo lang op hebben verheugd. De redactie heeft daarom toegezegd om in het Dance4Life-afsluitingsweekend zeker nog wat te zullen vertellen over Dance4life en mogelijk ook nog over de actie van Nahal en Wendy.

Wat heeft de actiedag met de condoomjurk in Rotterdam opgeleverd? “Een hoop lol en 170 euro voor Dance4Life, maar nog belangrijker is het feit dat iemand dankzij onze actie met onze condooms misschien wel HIV voorkomt!”