Wantrouwend tegenover condooms?

Nieuw Brits onderzoek toont aan dat jongeren onder de 25 vaak geen condoom gebruiken omdat ze vinden dat daaruit zou blijken dat je elkaar niet vertrouwt. Geen zin in een condoom, te dure condooms of geen condooms in de buurt hebben blijken dus niet de voornaamste redenen te zijn om ze niet te gebruiken.

Volgens het onderzoek is de reden meer van sociale aard: als je aangeeft dat je een condooms wilt gebruiken, dan zou je eigenlijk laten weten dat je je sexpartner niet vertrouwt, is de redenering van veel jongeren. Meisjes zouden bovendien als te seksueel actief overkomen als ze condooms bij zich hebben.

Ergens zijn deze gevoelens wel begrijpelijk, maar als je even nuchter redeneert: een geslachtsziekte kun je of je partner bij zich hebben zonder het zelf te weten. Als iemand het wél van zichzelf weet is dat juist een reden om met condoom te vrijen.
Bedenk daarbij ook dat je niet alleen jezelf, maar óók je partner beschermt. Een geslachtsziekte kan heel veel ellende brengen waar je heel lang last van kunt hebben, al is het alleen nog maar de onzekerheid als je vermoedt dat er iets aan de hand zou kunnen zijn...

Dus... is het dan niet toch veel relaxter om wél condooms te gebruiken..?

Bron: Nursing.nl