Birgit met dildo en condooms

Birgit SchuurmanBirgit Schuurman geeft als stewardess veiligheidsinstructies voor je vakantie. Maar anders dan gebruikelijk: geen instructies met zuurstofmasker en reddingsvest, Birgit geeft je met een dildo instructie over condooms! In de aanloop naar de zomervakantie wil SOA Aids Nederland het veilig vrijen nog eens goed onder de aandacht brengen. Elk jaar wordt door onderzoeken aangetoond dat jongeren best veilig willen vrijen, maar tijdens vakanties wordt het vaak nog 'vergeten', met alle gevolgen van dien. Daarom nam Birgit samen met de urbanbandleden van RMXCRW een tv-spotje op met een dildo en condooms.

De spot die zich speciaal op de vakantie richt is vanaf 15 juni 2006 te zien op MTV en TMF en zal worden vertoond in vakantiebussen en op televisieschermen op scholen. De reguliere Vrij Veilig-camapgne waarin SOA Aids Nederland jongeren op het belang van veilig vrijen in het algemeen wijst, gaat eind augustus weer van start.

Seks op vakantie
SOA Aids Nederland geeft aan dat 'n derde van de jongeren tijdens hun vakantie vorig jaar seks had met een nieuwe (vakantie)partner. Van deze groep deed zo'n dertig procent niets om een SOA te voorkomen door geen condoom te gebruiken. De meesten van hen wi­lden wel veilig vrijen, maar er waren vaak dezelfde oorzaken waardoor er niet veilig gevreeën werd op vakantie:

  • Geen condooms bij de hand. 4 van de 10 jongeren neemt geen condooms mee op vakantie, en condooms zijn niet overal gemakkelijk te verkrijgen.
  • Het omdoen van een condoom is volgens sommigen een onderbreking waardoor de condooms ongebruikt blijven.
  • Drank: zodra het moment van seks daar is hebben sommigen zoveel gedronken dat men helemaal niet meer denkt aan veilig vrijen.
  • Liefde maakt blind: soms zijn vakantieliefdes zo hevig dat condooms helemaal worden vergeten.


Meer soa's
Het aantal SOA in Nederland is weer toegenomen, zo bleek begin dit jaar al uit een onderzoek.
Door er simpelweg voor te zorgen dat je op vakantie genoeg condooms bij je hebt, kun je jezelf (en anderen) een heleboel ellende besparen. Je hoeft er niet eens de deur voor uit: in online condoomwinkels als Condoom-Anoniem.nl kies je op je PC uit een uitgebreid assortiment condooms. De condooms worden snel en aanoniem per normale post bezorgd.

Door te zorgen dat je goed weet hoe je een condoom moet omdoen kun je de onderbreking zo kort mogelijk maken. Echter: het condoom omdoen kun je natuurlijk ook samen doen en onderdeel laten zijn van de seks!
Wil je veilig vrijen maar denkt je partner er anders over? Lees dan de smoezen-pagina!


Links: