Rockband Di-rect mag geen condooms uitdelen

Di-rect mag geen condooms uitdelenOp WereldAidsdag, 1 december, tourde rockband Di-rect op een truck door de straten van Amsterdam. Op verschillende plekken in de hoofdstad brachten zij hun muziek ten gehore en strooiden condooms in het publiek in het kader van WereldAidsdag. Gitarist Spike vindt dat mensen altijd een condoom moet gebruiken: "teveel jongeren doen het zonder condoom en met deze actie willen we de aandacht vestigen op het wereldwijde Aids-probleem."
De politie stelde de actie echter niet op prijs en dreigde de bandleden te arresteren als de condooms niet werden opgeborgen. Het management van de band ontving een proces-verbaal.

De bandleden van Di-rect, Tim, Jamie, Bas en Spike zijn voor een jaar ambassadeur van het nieuwe condoommerk DFY, welke ook de Vibes-condooms op de markt brengt. DFY was ook de organisator van de actie met de condooms in Amsterdam en gitarist Spike kondigt al meer 'brutale en maffe acties' aan om condooms te promoten. "DFY en Di-rect hebben beide dezelfde doelgroep, jongeren, én we vinden Safe Sex belangrijk".

Hoeveel de bandleden verdienen met hun ambassadeurschap voor DFY condooms, willen zij niet bekend maken. Wel krijgen ze een jaar lang gratis condooms.