Nieuw condoom zorgt voor langere erectie

condoom voor stevigere erectieBritse wetenschappers kondigen een condoom aan dat ervoor zorgt dat een erectie steviger is en langer in stand blijft. Het verminderen van de erectie doordat het liefdesspel wordt onderbroken voor het omdoen van een condoom is één van de meest voorkomende 'klachten' van condoomgebruikers. Het latex van het condoom dat de Britse wetenschappers ontwikkelen bevat een samenstelling die een erectie zou versterken.

 

Update:
Durex Performa condooms voor het uitstellen van het hoogtepunt
durex-performa

Mannelijk orgasme uitstellen met Suifan's Kwang Tze Solution:
suifan-kwan-tze

"Onderzoek heeft aangetoond dat twee procent van de condooms wel eens afglijden tijdens de gemeenschap" aldus James Barder van Futura Medical, het bedrijf dat het condoom ontwikkelt in opdracht van Durex. "Een van de hoofdoorzaken van dit probleem is dat niet alle mannen altijd een volledige erectie houden tijdens de gemeenschap." Het mogelijke gevolg hiervan is een hogere kans op ongewenste zwangerschap en bloostelling aan seksueel overdraagbare aandoeningen.

 

"We hopen dat het bijdraagt aan de promotie van safe sex," vertelde Barder aan de krant London's Daily Mail. "Dat is duidelijk één van de doelstellingen van het produkt."

De wetenschappers hebben de stof glyceryl trinitrate (GTN) verwerkt in de binnenzijde van het condoom, dat momenteel nog de niet zo sexy naam "CSD500" draagt.

De stof GTN wordt opgenomen door de huid van de penis en verhoogt de bloedstroom in het lid. Een betere doorbloeding zorgt voor een stevigere erectie. In tegenstelling tot het middel Viagra dat bedoeld is voor behandeling bij impotentie, wordt dit -vermoedelijk revolutionaire- condoom gericht op de seksueel gezonde man die het omdoen van een condoom als negatief aspect voor de seksuele opwinding ervaart.

Arnold Melman van het Montefiore Medical Center in de USA en Albert Einstein van het College of Medicine zien het condoom vooralsnog als een merketingtruc.